HISTORIE

Ons bedrijf bestaat al sinds 1865. Het heeft dus een rijke historie en dat betekent vakmanschap, dat van generatie op generatie is overgeleverd.

In 1865 is de overgrootvader van de huidige directeuren, Luite en Albertus, gestart met een timmerbedrijf. Zijn zoon, Luite Verbeek, geboren 25-01-1887, heeft het bedrijf van zijn vader overgenomen. Vlak na de Tweede Wereldoorlog is Firma L. Verbeek en Zonen opgericht met als eigenaren Luite Verbeek (1887) en zijn zoon Geert Hein Verbeek (1912), later is de tweede zoon Lambertus (1928) toegetreden in deze Firma.

In 1972 is de Firma een Besloten Vennootschap geworden met als directeuren Geert Hein Verbeek en Lambertus Verbeek. In 1977 heeft Geert Hein zich teruggetrokken in verband met de pensioengerechtigde leeftijd. In 1993 bereikte Lambertus de pensioengerechtigde leeftijd, waarna zijn zonen Luite (Luuk) en Albertus (Bert) het bedrijf overnamen.

De oorspronkelijke activiteiten schelen niet veel met de huidige activiteiten. Vroeger hield men zich bezig met o.a. timmerwerk bij particulieren en boeren, was er een molenmakerij, maar weleer werden er ook grafkisten gemaakt in de houtzagerij.

Momenteel zijn de werkzaamheden grootschaliger en houdt het bedrijf zich vooral bezig met nieuwbouw, verbouw en onderhoudswerkzaamheden. In de timmerfabriek worden o.a. kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien vervaardigd.

Het klantenbestand is divers. Er wordt gewerkt voor particulieren, collega-aannemers en overheidsinstellingen. Het ligt in de bedoeling in de toekomst op de huidige manier verder te gaan; de formule bevalt goed, waarbij service en kwaliteit hoog in het vaandel staan.